luni, 5 august 2013

Mormane de gunoaie, adunate de voluntarii francezi si tinerii de la Asociatia STEA

O noua actiune de curatenie, de data asta mai ampla, are loc in aceste zile. Initiata de cei 4 voluntari francezi, elevi ai Colegiului Franklin din Paris, si echipa Asociatiei STEA, actiunea se desfasoara in perioada 2-10 august, zona vizata fiind malul Somesului, partea de vis-a-vis de terenurile de tenis din apropierea strandului termal.

Aici locuiesc 6 familii, beneficiare a serviciilor Asociatiei STEA, insa mormanele de gunoaie au aparut datorita tranzitarii acestei zone a zeci de astfel de familii fara adapost sau tineri si copii ai strazii. In ultima vreme, mizeria s-a acumulat in zona datorita acestor oameni care dupa ce aduna din gunoaie si selecteaza hrana gasita sau cele necesare, arunca resturile in spatiul verde in lipsa existentei unui container.

 
        Pana in acest moment, cei 4 voluntari francezi impreuna cu membrii familiilor care locuiesc in acea zona au reusit sa adune peste 20 de saci menajeri de gunoaie, iar munca continua pana la sfarsitul acestei saptamani.
Organizata in parteneriat cu primaria Satu Mare, actiunea face parte din proiectul civic derulat de Asociatia STEA iar scopul este acela de a crea o atutudine responsabila privind protectia, curatenia si sanatatea mediului inconjurator dar si a urbei noastre, atat pentru beneficiarii    
Asociatiei STEA cat si pentru locuitorii Satmarului.

0 Comments