luni, 8 aprilie 2013

Campania „11 :) - Apel pentru sufletul tau!”

In cadrul unei conferinte de presa cu portile deschise organizata azi, asociatia noastra a lansat campania „11:) - Apel pentru sufletul tau!”. 


In cadrul acestei campanii, care se va desfasura pe perioada 08.04.2013 – 31 decembrie 2013, Asociatia STEA va oferi satmarenilor evenimente de mare amploare (prezentari de moda, recitaluri, targuri de produse hand-made, expozitii de fotografie si arta, targ de carte, spectacole artistice – dans, teatru, concerte – toate acestea oferite in semn de multumire tuturor celor care ne-au sprijinit, ne sprijina sau ne vor sprijini in activitatea noastra.

Aceste evenimente vor fi organizate cu sprijinul unor oameni cu inima mare din Satu Mare care s-au aratat deschisi sa ne sustina. Printre care se numara Filomena Finta, fosta Miss World România 2003 si indragitul folkist satmarean Tavi Bud care vor contribui la realizarea primului spectacol ce va avea loc in data de 9 Mai la Filarmonica ”Dinu Lipatti” din Satu Mare. 
Fenomenul copiii şi tinerii străzii afectează viaţa comunităţii în toate dimensiunile ei. Majoritatea copiilor şi tinerilor străzii trăiesc sub poduri sau în locuinţe improvizate în clădiri dărăpănate în condiţii de igienă foarte precare. Având în vedere accesul redus la educaţie şi formare profesională şi condiţiile dificile de viaţă, majoritatea copiilor nu frecventează şcoala iar adulţii nu reuşesc să-şi găsească locuri de muncă, practicând cerşetoria sau alte activităţi de subzistenţă pentru a obţine cele necesare traiului zilnic, existând riscul de a rămâne pe termen lung dependenţi de mila sătmărenilor.
Asociaţia Stea acţionează pentru a schimba viitorul copiilor şi tinerilor care nu au avut şansa de a se naşte într-o familie care să aibă grijă de ei şi să îi educe. Munca Asociaţiei Stea bazată pe educaţie urmăreşte prevenirea comportamentelor delicvente, sprijină copiii şi tinerii străzii pentru a-i determina să renunţe la viaţa caracteristică străzii şi îi responsabilizează să depună eforturi pentru a se integra în societate. 
Asociaţia Stea încurajează sătmărenii să se implice, indiferent de vârsta sau profesia pe care o au, având la dispoziţie diferite alternative : voluntariatul, donaţiile şi sponsorizările în bani, alimente şi alte produse, sau asigurarea unui loc de muncă pentru tinerii de care se ocupă Asociaţia Stea.

Ţinând seama de condiţiile de viaţă şi lipsa de educaţie, copiii şi tinerii nu pot sau nu ştiu să iasă singuri din spirala străzii. Ei au nevoie de ajutorul specializat pe care îl oferă Asociaţia Stea, iar aceasta are nevoie de sprijinul comunităţii sătmărene pentru a asigura o îmbunătăţire durabilă a situaţiei acestor copii şi tineri.

Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă

Acţiunile din această campanie urmăresc să sensibilizeze opinia publică în vederea nediscriminării copiilor şi tinerilor străzii şi identificării unor soluţii eficiente de prevenire şi combatere a fenomenului „copiii străzii”.

Sprijiniţi-ne să învăţăm copiii şi tinerii străzii să-şi construiască

o viaţă mai bună !

Asociaţia Stea invită pe această cale toţi sătmărenii să participe la acţiunile derulate în cadrul acestei campanii manifestând deschiderea de a oferi o şansă reală de integrare socială copiilor şi tinerilor străzii.


0 Comments