miercuri, 5 decembrie 2012

Campania de solidaritate „De Crăciun fii mai bun !”

 
COMUNICAT DE PRESĂ

Campania de solidaritate „De Crăciun fii mai bun !”
În această iarnă, Asociaţia Stea îşi propune să aducă comunitatea sătmăreană mai apropape de copiii şi tinerii străzii printr-o campanie de solidaritate menită să ofere cadrul în care aceştia să poată trăi magia Sărbătorilor şi sentimentul de apartenenţă la comunitate.
În cadrul campaniei „De Crăciun fii mai bun !” care se desfăşoară în perioada 5-27 decembrie 2012, Asociaţia Stea invită sătmărenii să susţină prin diferite mijloace programele educative derulate în cadrul centrului de zi pentru copiii şi tinerii străzii contribuind astfel la asigurarea nevoilor lor de bază, astfel încât aceştia să se poată implica pe deplin în activităţile de dezvoltare a cunoştinţelor şi a deprinderilor necesare pentru a-şi putea construi o viaţă mai bună.
Sprijinul sătmărenilor se poate concretiza fie în sponsorizare financiară, fie în donarea de alimente, produse igienico-sanitare, îmbrăcăminte, cărţi, rechizite şcolare, jucării, etc. care pot fi aduse direct la centrul de zi pentru copiii şi tinerii străzii din Satu Mare, B-dul Octavian Goga nr.14.
Cu fondurile strânse în cadrul campaniei, în limita a 500 de RON, ne propunem să organizăm o mare masă festivă în data de 27 decembrie, zi specială de sărbătoare în care cei 65 de copii şi tineri care în anul 2012 au frecventat centrul nostru de zi, vor avea ocazia să simtă atmosfera de sărbătoare ca în mijlocul unei mari familii, gustând preparate culinare şi învăţând despre obiceiurile tradiţionale româneşti. De asemenea, o parte din produsele primite, în special obiectele de îmbrăcăminte şi jucăriile, vor fi pregătite de echipa noastră sub formă de pachete fiind date în dar nu doar copiilor şi tinerilor prezenţi ci şi celorlalţi 30 de copii din familiile cu care lucrăm doar în mediul străzii. Sătmărenii sunt invitaţi să participe la această zi specială ajutându-ne să transmitem acestor copii şi tineri acceptare şi căldură sufletească, atât de necesare pentru a-i putea ghida pe drumul spre ieşirea din spirala străzii şi renunţarea la comportamentele deviante. În mod deosebit, ne dorim să avem alături de noi cât mai mulţi sătmăreni la :
Spectacolul  
“Magia rbătorilor de iarnă
care va avea loc cu începere de la ora 18.00 în data de 27 decembrie 2012
la centrul de zi al Asociaţiei Stea, din Satu Mare, B-dul Octavian Goga nr.14
prin care copiii şi tinerii străzii îşi vor arăta talentul prezentând şecente, colinde şi obiecte artizanale pregătite în cadrul atelierelor de creaţie şi de terapie ocupaţională realizate în cadrul centrului de zi.
Datorită faptului că asociaţia noastră nu încurajează susţinerea asistenţialismului cu care din nefericire mulţi dintre beneficiarii noştri au fost obişnuiţi, eventualele fonduri suplimentare şi produsele pe care copiii şi tinerii le vor putea folosi o perioadă mai îndelungată în cadrul centrului de zi vor fi păstrate pentru a contribui la asigurarea continuităţii funcţionării programelor educative. Prin sistemul de responsabilizare instituit la centrul de zi, copiii şi tinerii străzii învaţă zi de zi o lecţie de viaţă pe care copiii din alte familii o primesc de la părinţii lor, şi anume accea că trebuie să depună eforturi pentru a obţine lucrurile şi produsele de care au nevoie, sau pe care şi le doresc, iar faptul că sunt persoane aflate în dificultate nu îi îndreptăţeşte să primească ajutoare necondiţionat. Astfel, în cadrul centrului de zi, copiii şi tinerii străzii obţin produse igienico-sanitare, haine şi obiecte de uz personal şi pot participa la tabere şi unele activităţi de timp liber speciale, doar în limita punctelor pe care fiecare dintre ei le acumulează prin implicarea în activităţile educative, respectarea regulilor şi a programului centrului de zi şi menţinerea unui comportament exemplar care dovedeşte motivaţia lor spre o schimbare pozitivă şi dorinţa de integrare socială.
Dorim să mulţumim comunităţii ortodoxe din Livada Mică îndrumate de părintele Olimpiu Blideran, care s-a oferit deja să ne sprijine în atingerea obiectivelor acestei campanii de solidaritate. Generozitatea lor va da naştere şi în acest an la o acţiune deosebită. În data de 23 decembrie, echipa Asociaţiei Stea şi un grup de copiii şi tinerii ai străzii de la centrul de zi sunt aşteptaţi cu mare drag la Livada Mică la un spectacol comun de Crăciun şi o zi întreagă de activităţi ce le vor oferi ocazia să descopere tradiţiile şi obiceiurile de la ţară şi simtă bucuria sărbatorilor în sânul acestei comunităţi, ca într-o adevărată familie.
Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon fix : 0361-884330, mobil : 0743174169. Persoană de contact: Cristina Bala, Director, E-mail: asociatiastea@gmail.com, www.asociatiasteasm.ro şi www.asociatiastea.blogspot.com.

0 Comments