miercuri, 28 mai 2014

Ofera un zambet, o imbratisare, o vorba buna copiilor strazii

        Sunt sute de suflete care asteapta o sansa, o vorba buna, un zambet, o imbratisare sau, pur si simplu, atentia ta! Este vorba despre copiii saraci, inimioare care au venit pe lume fara ca ei sa-si poata alege conditiile in care sa se nasca. Suflete care pe langa frigul pe care l indura iarna, trebuie sa se lupte cu foamea, lipsa igienei, absenta celor necesare incepand de la imbracaminte si incaltaminte pana la jucarii, jocuri etc. Iar anii trec, fizic cresc insa mental raman undeva la inceput, neavand pe nimeni care sa-i invete cele mai elementare lucruri. Majoritatea au parinti cu probleme mentale usoare sau grave, care la randul lor au avut acelasi destin. Aripi care ajung sa se franga inainte de a-si lua zborul.... Si astfel, ajung sa traiasca in lumea lor, in conditiile mizere, fara a avea prea multe sanse la educatie, dezvoltare armonioasa, bune maniere sau orice altceva de care beneficiaza copiii nascuti in familii normale.
Rolul tau in aceasta poveste? Unul simplu si nobil: alege sa-ti dedici o mica parte a timpului liber participand alaturi de echipa STEA la actiunile cu Caravana EDUCALTERNATIVA.
          Ce inseamna asta? In perioada mai, iunie si iulie, in fiecare zi echipa impreuna cu voluntarii Asociatiei STEA merg in zonele defavorizate si lucreaza cu copiii saraci, consiliaza parintii. In functie de numarul lor, acestia sunt impartiti pe grupe de varsta iar fiecare grupa are cel putin un voluntar responsabil de activitati. Cei mititei se joaca cu mingea, cei de varsta gradinitei coloreaza, deseneaza si au diverse jocuri educative, iar cei de varsta scolii fac alfabetizare.
Parintii acestora au parte de un asistent social care ii consiliaza si indruma spre inscrierea copiilor in sistemul de invatamant, intocmirea documentelor, a actelor de identitate etc.
           

Această acţiune face parte din proiectul “Educaţie pentru viitor”, finanţat de către Fundatia Orange in parteneriat cu Grenoble Isere Roumanie, Solidarite Enfance Roumanie, Popica Onlus şi Consiliul local prin Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare.

                                 Te asteptam in echipa de voluntari!

0 Comments