miercuri, 14 decembrie 2011

Un exemplu de program de voluntariat pus în valoare de către Asociaţia Stea la Satu Mare


Data de 5 decembrie 2011 a reprezentat cea de a 10 comemorare a reconoaşterii internaţionale a acţiunilor de dezvoltare întreprinse de voluntarii din întreaga lume.
Pentru a contribui la sărbătorirea acesti zile foarte importante pentru organizaţiile comunitare şi cele din domeniul dezvoltării durabile, Asociaţia Stea cu Voluntariat său Internaţional al Francofoniei (VIF) au invitat responsabilii celorlalte asociaţii şi instituţii cu activitate în domeniul social în Satu Mare la o întâlnire extraordinară de informare şi schimb de experienţă cu privire la oportunităţile oferite de programul de Voluntariat al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

Astfel, 23 de reprezentanţi ai asociaţiilor şi mass-mediei s-au întâlnit vineri, 9 decembrie 2011 de la ora 10 în sala de şedinţe a Prefecturii Satu Mare.
În cursul acestei reuniuni de informare, voluntarul internaţional de la Stea, îmbrăcat în costumul su tradiţional african din Burkina Faso a prezentat programul de Voluntariat Internaţional al Francofoniei precum şi motivaţiile sale care l-au determinat să participe la acest program şi acţiunile pe care le va realiza pe parcursul anului viitor în România la Asociaţia Stea. După prezentarea făcită de voluntar, directoarea Asociaţiei Stea, a împărtăşit colegilor din celelalte ONG-uri şi instituţii din experienţa Stea în ceea ce priveşte aplicarea la acest program şi noul său parteneriat cu OIF.

Această întâlnire a avut o importanţă deosebită pentru că a permis organizaţiilor şi instituţiilor partenere să obţină informaţii cheie cu privire la o nouă oportunitate de parteneriat pentru a obţine sprijinul unor voluntari veniţi din diverse colţuri ale lumii, dar să lanseze un apel către responsabilii diverselor organizaţii pentru a informa tinerii români cu privire la oportunitatea de a participa la programul VIF.
Detaliile referitoare la condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a deveni voluntar internaţional pot fi obţinute pe www.facebook.com/pages/Volontariat-international-de-la-Francophonie-ViF sau www.jeunesse.fracophonie.org

0 Comments